Coș de cumpărături

Închide

Coșul de cumpăraturi este gol.

Intră în cont

Închide
Essence

Ulei esential de lavanda 10ml

badge
9,80 lei   12,74 lei
economisește 23%
Taxe incluse.


Share pe
Descriere

Ingrediente: Lavandula angsustifolia.

Mod de utilizare: 3-6 picături în vasul aromaterapie, în apa de baie sau distilat în ulei purtător pentru masaj.

Beneficii:

Lavandă este o plantă perenă, cu aspect de semiarbust stufos, frunze liniare, verzi, argintii și cenușii și flori în spic, purpurii, violet sau albastre. Cel mai mare producător de lavandă este Franța, dar și Bulgaria, Ungaria, Spania, Australia, Maroc, Tasmania. Există 28 de specii diferite. Denumirea provine de la cuvântul latin "lavera" - a spală, deoarece românii își parfumau apă de baie cu lavandă. Medicii antici, Dioscoride și Pliniu cel Bătrân, cunoșteau însă efectele terapeutice ale acesteia și o foloseau pentru tratarea răcelilor. Uleiul de lavandă este foarte utilizat în parfumerie și cosmetică, dar are o paleta deosebit de largă de recomandări, în primul rând cea de sedativ, util împotriva iritabilității crescute, spasmelor, migrenelor, insomniilor. Florile de lavandă, proaspăt prelucrate, prin antrenare cu vapori de apă, au un conținut de 1.4 - 1.6% ulei esențial.

Aplicații externe: Ca ulei de masaj (5-7 picături de ulei de lavandă la 10 ml de ulei vegetal) folosit în tratament.

Atenționări: A se evita contactul cu ochii sau pielea. A nu se utiliza pe care internă. A nu se folosi de către persoanele cu probleme respiratorii.

9,80 lei 12,74 lei
9,80 lei

Clienții au cumpărat și...

S-ar putea să-ți placă și...