Untul de migdale se face prin măcinarea migdalelor până devin pastă cremoasa și netedă. Acesta își păstrează valoarea nutrițională a migdalelor și este bogat în proteine, fibre si acizi grași esențiali. Produsul de față nu conține ulei de palmier.
Ingrediente: Migdale din agricultură organică. Contraindicat persoanelor alergice la susan, arahide sau alte tipuri de nuci.
Mod de utilizare: Untul de migdale poate fi folosit atât că o gustare, întins pe pâine, în fursecuri, dar și în feluri mai elaborate de mâncare. înainte de utilizare, se amestecă bine. Nu necesită refrigerare. Chiar dacă untul de migdale este o adevărată sursă de proteine, acesta trebuie consumat în funcție de aportul caloric personal. în general, două linguri de unt de migdale pe zi sunt suficiente – ele asigură necesarul de proteine și oferă un plus de energie.
Beneficii:
- Untul de migdale este o sursă excelență de grăsimi nesaturate, sănătoase, de care corpul nostru are nevoie. Aceste grăsimi au rolul de a scădea riscul bolilor de inima.
- Untul de migdale îți oferă o varietate de vitamine și minerale precum calciu, vitamine B și antioxidanți (vitamina E).
- O cantitate mică de unt de migdale conține o cantitate impresionantă de magneziu, care stimulează sănătatea inimii, stimulând fluxul sanguin, oxigenarea, și aportul de substanțe nutritive. Conține, de asemenea, și potasiu, important pentru menținerea unei bune tensiuni arteriale, și pentru sănătatea inimii.
- Este bogat în antioxidanți. Se pare că migdalele conțin cel puțin 20 de flavonoizi, care funcționează ca antioxidanți puternici. Aceștia distrug radicalii liberi care atacă celulele și cauzează apariția bolilor. Antioxidanții din migdale țin inima sănătoasă.
- Conține acid folic și vitamina B. Untul de migdale raw, consumat pe perioada sarcinei poate reduce riscul apariției unor deformări ale fătului, datorită conținutului de acid folic și vitamina B. De asemenea, cuprul ajută la dezvoltarea normală a oaselor copilului.
Declarație nutrițională/100 g:
Valoare energetică: |
2492/595 kcal |
Grăsimi: |
59,9 g |
din care acizi grași saturați: |
3,8 g |
Carbohidrați: |
9,1 g |
din care zaharuri: |
4,3 g |
Fibre |
12,5 g |