Ficat sănătos
Funcția ficatului
Ficatul îndeplinește multe funcții esențiale pentru o sănătate solidă și o viață lungă. Printre cele mai importante sarcini ale sale se numără:
Producerea de substanțe importante.
Ficatul dumneavoastră produce în mod continuu bilă. Aceasta este o substanță chimică care ajută la transformarea grăsimilor în energie pe care corpul dumneavoastră o folosește. Bila este necesară pentru procesul digestiv. Ficatul dumneavoastră creează, de asemenea, albumină. Aceasta este o proteină din sânge care ajută la transportul hormonilor, medicamentelor și acizilor grași în tot corpul dumneavoastră. Ficatul dumneavoastră creează, de asemenea, majoritatea substanțelor care vă ajută sângele să se coaguleze după o leziune.
Procesarea bilirubinei.
Ficatul vă ajută organismul să scape de bilirubină, o substanță care se găsește în bilă. Acest lucru se întâmplă în urma descompunerii globulelor roșii din sânge. O cantitate prea mare de bilirubină în corpul dumneavoastră poate provoca icter. Aceasta este o îngălbenire a pielii și a ochilor.
Îndepărtarea produselor reziduale.
Atunci când asimilați o substanță potențial toxică, cum ar fi alcoolul sau medicamentele, ficatul vă ajută să o modificați și să o eliminați din organism.
Controlul răspunsurilor imune.
Atunci când bacteriile, virușii și alte organisme dăunătoare pătrund în organism, celulele specializate din ficat pot găsi și distruge aceste organisme.
Menținerea glucozei.
Ficatul vă ajută organismul să mențină un nivel sănătos de zahăr în sânge. Ficatul furnizează glucoză în sânge atunci când este necesar. De asemenea, elimină glucoza din sânge atunci când este prea multă.
💰 Citește articolul până la final și beneficiezi de o ofertă promoțională din partea noastră! 💰
Multe probleme de sănătate pot împiedica ficatul să funcționeze corect și pot cauza boli. Există mai multe simptome comune ale bolilor de ficat, inclusiv icterul, insuficiența hepatică și mărirea ficatului.
Vestea bună, este singurul organ intern despre care spun specialiștii că se poate regenera. Dacă însă nu avem grijă de acesta la timp, poate fi prea târziu pentru a-l regenera.
Ingrediente benefice pentru un ficat sănătos:
1. Astarlagus
Rădăcina acestei plante este folosită pe cale largă în medicină tradițională chineză, unde este considerată un imunostimulent cu adevărat redutabil.
Sutele de studii științifice care i-au fost dedicate au confirmat valoarea nu doar că imunostimulent, ci și că antitumoral, stimulent al capacității de regenerare a organismului.
Beneficii:
- Susține sistemul imunitar și protejează organismul de factorii nocivi.
- Ajută la detoxifierea organismului în urma contaminării cu poluanți chimici.
- Ajută la funcționarea normală a ficatului și a sistemului endocrin.
- S-a demonstrat abilitatea acestuia de a reduce tensiunea și nivelul trigliceridelor.
- Are calități antioxidante și anti-îmbătrânire.
2. Armuarariu
Armurariu este o planta cu beneficii multiple pentru sanatate. Utilizat de peste 2.000 de ani, armurariul sau ciulinul-laptelui este renumit cu precadere datorita efectelor pozitive pe care le are asupra ficatului, „uzina” de detoxifiere a organismului.
Despre silimarina din armurariu se stie, in primul rand, ca este un puternic protector al ficatului, organ vital cu peste 500 de functii in organism. Printre altele, are actiune antifibrotica si impiedica atasarea toxinelor de receptorii membranelor celulare de la nivel hepatic. Astfel, este un aliat nepretuit in lupta contra afectiunilor hepatice generate de consumul de alcool (boala hepatica alcoolica), dar si a hepatitelor virale sau a bolilor generate de ingestia de toxine. Trebuie spus, totodata, ca antioxidantii din semintele de armurariu favorizeaza regenerarea celulelor hepatice.
Beneficii:
- Ajuta la detoxifierea ficatului.
- Reduce riscul de dezvoltare a cancerului.
- Scade nivelul de colesterol din sange.
- Ajuta la prevenirea si controlul diabetului.
- Are efecte anti-imbatranire.
1. Păpădie
Deși este adesea respinsă ca fiind puțin mai mult decât o buruiană încăpățânată de pe gazon, păpădia a fost folosită în multe forme de medicină tradițională timp de secole.
În timp ce Taraxacum officinale este cel mai comun tip, există multe alte specii de păpădie.
Nu numai că frunzele, rădăcinile și floarea pot adăuga un strop de culoare în farfuria ta, dar se găsesc adesea și în ceaiuri și suplimente din plante, unde sunt folosite ca remediu natural pentru a susține gestionarea zahărului din sânge și pentru a stimula sănătatea pielii, a ficatului și a inimii.
Beneficii:
- Favorizează sănătatea ficatului.
- Conține antioxidanți puternici.
- Ajută la gestionarea glicemiei.
- Reduce nivelul colesterolului și al trigliceridelor.
- Ajută la pierderea în greutate.
Bucură-te de toate aceste beneficii cu ajutorul produselor noastre:
1. Astragalus Dr. Green
Un flacon conține: 120 capsule
Mod de administrare: câte 1-2 capsule de 2 ori pe zi, pe stomacul gol.
2. Protector hepatic forte 60 cps Herbafit
Un flacon conține: 60 capsule
Mod de administrare: 1 capsulă pe zi.