Mierea de Manuka
Rolul sistemului digestiv
Sistemul digestiv descompune substanțele nutritive în părți suficient de mici pentru ca organismul să le poată absorbi și utiliza pentru energie, creștere și repararea celulelor.
Rolul sistemului imunitar
Sistemul imunitar este o rețea complexă de organe, celule și proteine care apără organismul împotriva infecțiilor, protejând în același timp propriile celule ale organismului. Sistemul imunitar păstrează o evidență a fiecărui germen (microb) pe care l-a învins vreodată, astfel încât să poată recunoaște și distruge rapid microbul în cazul în care acesta intră din nou în organism.
💰 Citește articolul până la final și beneficiezi de o ofertă promoțională din partea noastră! 💰
Afecțiuni digestive comune:
Boala de reflux gastroesofagian
Atunci când acidul gastric se întoarce în esofag - o afecțiune numită reflux acid - puteți simți o durere usturătoare în mijlocul pieptului. Aceasta apare adesea după mese sau noaptea.
Deși este obișnuit ca oamenii să se confrunte cu refluxul acid și arsuri la stomac din când în când, simptomele care vă afectează viața de zi cu zi sau apar de cel puțin două ori pe săptămână ar putea fi un semn de GERD, o boală digestivă cronică.
Calculi biliari
Calculii biliari sunt depozite dure care se formează în vezica biliară - un sac mic, în formă de pară, care stochează și secretă bila pentru digestie. Calculii biliari se pot forma atunci când există prea mult colesterol sau deșeuri în bilă, sau dacă vezica biliară nu se golește în mod corespunzător.
Atunci când calculii biliari blochează canalele care duc de la vezica biliară la intestine, aceștia pot provoca dureri acute în partea dreaptă-superioară a abdomenului.
Boala celiacă
Boala celiacă este o sensibilitate gravă la gluten, o proteină care se găsește în grâu, secară și orz. Dacă mănânci gluten, sistemul tău imunitar trece la atac: Îți deteriorează vilozitățile, proeminențele asemănătoare unor degete din intestinul subțire care te ajută să absorbi nutrienții din alimentele pe care le consumi. La copii, simptomele pot include dureri abdominale și balonare, diaree, constipație, vărsături și pierdere în greutate. Simptomele la adulți pot include, de asemenea, anemie, oboseală, pierdere osoasă, depresie și convulsii.
Boala Crohn
Boala Crohn face parte dintr-un grup de afecțiuni digestive numite boli inflamatorii intestinale (BII). Boala Crohn poate afecta orice parte a tractului gastrointestinal, dar cel mai frecvent afectează ileonul terminal, care face legătura între capătul intestinului subțire și începutul colonului. Cele mai frecvente simptome ale bolii Crohn sunt durerea abdominală, diareea, sângerarea rectală, pierderea în greutate și febra.
Sindromul colonului iritabil
Semnele sindromului IBS pot varia foarte mult, de la scaunele tari și uscate într-o zi la scaunele moi și apoase în alta. Balonarea este, de asemenea, un simptom al SII.
Nu se știe ce cauzează SII, dar tratamentul simptomelor se axează în mare parte pe dietă, cum ar fi consumul de mese cu conținut scăzut de grăsimi și bogat în fibre și evitarea alimentelor declanșatoare comune (produse lactate, alcool, cofeină, îndulcitori artificiali și alimente care produc gaze).
Hemoroizi
Sângele roșu aprins în vasul de toaletă atunci când aveți scaun ar putea fi un semn de hemoroizi, care este o afecțiune foarte frecventă. Hemoroizii sunt o inflamație a vaselor de sânge de la capătul tractului digestiv, care poate fi dureroasă și provoacă mâncărimi. Printre cauze se numără constipația cronică, diareea, încordarea în timpul scaunelor și lipsa fibrelor din alimentație.
Afecțiuni ale sistemului imunitar:
Diabetul de tip 1
Pancreasul produce hormonul insulină, care ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge. În cazul diabetului zaharat de tip 1, sistemul imunitar atacă și distruge celulele producătoare de insulină din pancreas.
Rezultatele glicemiei ridicate pot afecta vasele de sânge și organele, inclusiv inima, rinichii, ochii și nervii.
Poliartrita reumatoidă (AR)
În cazul artritei reumatoide (AR), sistemul imunitar atacă articulațiile. Acest atac provoacă roșeață, căldură, durere și rigiditate la nivelul articulațiilor.
Spre deosebire de osteoartrită, care afectează de obicei oamenii pe măsură ce îmbătrânesc, AR poate începe încă de la 30 de ani sau chiar mai devreme.
Psoriazis/artrită psoriazică
Celulele pielii cresc și apoi se elimină atunci când nu mai sunt necesare. Psoriazisul face ca celulele pielii să se înmulțească prea repede. Celulele în plus se acumulează și formează pete inflamate, roșii, de obicei cu scuame alb-argintii de plăci pe pielea mai deschisă la culoare. Pe pielea mai închisă la culoare, psoriazisul poate avea un aspect violaceu sau maro închis cu solzi gri.
Până la 30% dintre persoanele cu psoriazis dezvoltă, de asemenea, umflături, rigiditate și dureri la nivelul articulațiilor. Această formă a bolii se numește artrită psoriazică.
Boala inflamatorie intestinală
Boala inflamatorie intestinală (BII) descrie afecțiunile care provoacă inflamații la nivelul mucoasei intestinale. Fiecare tip de BII afectează o parte diferită a tractului gastrointestinal.
Tiroidită Hashimoto
În tiroidita Hashimoto, producția de hormoni tiroidieni încetinește până la o deficiență. Simptomele includ creșterea în greutate, sensibilitate la frig, oboseală, căderea părului și umflarea tiroidei (gușă).
Ce este mierea de manuka?
Originară din Noua Zeelandă, Mierea de Manuka este produsă de albinele ce polenizează florile arbustului de Manuka. Este recunoscută pentru efectele antibacteriene, antiinflamatoare și antivirale. Spre deosebire de celelalte tipuri de miere, MGO reprezintă un factor unic întâlnit numai la produsele cu miere de Manuka. Numărul reprezentat indică concentrația de antibiotic natural pe care o posedă mierea.
Descoperă acum gama de produse Kai Ora, miere de Manuka 100% naturală, certificată MGO de către Unique Manuka Factor Association din Noua Zeelandă.
- Principala companie indigenă producătoare de Miere de Manuka
- certificat New Zealand FernMark Licensee
- Miere de Manuka 100% produsă și împachetată în Noua Zeelandă
- Mierea de Manuka este CEL MAI PUTERNIC ANTIBACTERIAN NATURAL
Spre deosebire de alte tipuri de miere de Manuka, mierea Kai Ora este proaspăt recoltată după rețetele autentice ale tribului Maori. Astfel, își păstrează mai mult timp proprietățile uimitoare.
Beneficii:
- Sistemul digestiv: reduce afecțiunile intestinale, precum fluxul gastric, hipoacidiatea gastrică, sindromul colonului iritabil și reduce senzația de balonare și constipație;
- Sistemul imunitar: crește imunitatea și protejează împotriva virozelor sezoniere;
- Răceală și gripă: combate durerea în gât, usturimea și tusea;
- Cavitatea bucală și dinții: asigură o bună sănătate orală, curățând dinții și gingiile, prevenind paradontoza, gingivita și cariile;
- Reduce tulburările de somn;
- Uz cosmetic: tratează eczemele, acneea și Psoriazisul. Hidratarea și hrănirea pielii, sporește procesul de vindecare al rănilor, infecțiilor, arsurilor, tăieturilor;
Toate aceste proprietăți sunt regăsite în produsul nostru Miere de Manuka 1000+ MGO!
Un recipient conține: 250g Miere de Manuka 1000+ MGO
Mod de utilizare: Utilizare internă: 10g, 2/3 lingurițe pe zi , înainte de masă cu 30 de minute (a nu se consuma lichide în acest interval de timp)Utilizare externă: direct pe piele sau aplicată pe o compresă;Utilizare cosmetică: mierea de Manuka se folosește ca ingredient activ în măști și creme pentru față, păr etc.